خوردن لیمو عمانی اغلب با چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افرادی که فشار خون طبیعی دارند، مصرف چای لیمو عمانی با عسل یا میوه یکی از نوشیدنی های خوشمزه است.
خوردن لیمو عمانی اغلب با چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افرادی که فشار خون طبیعی دارند، مصرف چای لیمو عمانی با عسل یا میوه یکی از نوشیدنی های خوشمزه است.
برنج یکی از مهمترین غلات دنیا به حساب میآید. این غله، رژیم بیشتر از نیمی از مردم جهان را تشکیل داده و در اکثر کشورهای جهان به عنوان پرمصرفترین غله شناخته میشود. کشت برنج در کشورهای خاصی و باتوجه به نوع آب و هوای آن کشت میشود. در ایران نیز برنج لنجان یکی از بهترین و باکیفیتترین برنجها میباشد که طرفداران بسیار زیادی دارد.
با برنج سفید چی درست کنم؟
خیلی اوقات وقتی قرار است غذایی بپزید دچار سردرگمی و نگرانی میشوید و دلتان میخواهد غذایی جدید با یک دستورپخت ساده و سریع آماده کنید. برنج سفید یکی از محبوبترین و پرکاربردترین مواد غذایی است که قبل از پختن هرغذایی به یاد آن میافتیم. اما آیا میدانید با برنج سفید چه غذایی درست کنید؟ یا بهتر بگویم: چه غذاهایی را میتوان در کنار برنج سفید آماده کرد؟ امروز در این مقاله شما را با غذاهای جدیدی که میتوان آنها را در کنار برنج سفید میل کرد آموزش میدهیم:
ناهار چی درست کنم ساده باشه با برنج؟
برنج سفید یکی از بهترین وعده های غذایی برای ناهار یا شام است. تقریبا میتونید این غذا را با هرغذای دیگری ترکیب کنید، درست کردن آن ساده است و به امکانات خاصی هم نیاز ندارد. قبل از شروع بهتر است بگوییم که نوع برنج سفید اهمیتی ندارد، شما میتوانید از برنج لنجان، برنج شمالی، برنج دانه بلند، دانه کوتاه و … استفاده کنید، برای خرید برنج شمالی و اطلاع از قیمت برنج لنجان کلیک کنید: https://www.giahine.com/product-tag/lenjan-rice/
خورش اناربیج
خورش اناربیج یکی از معروفترین غذاهای گیلانی است که به ثبت جهانی نیز رسیده است. برای تهیه این خورش به 6 تکه مرغ یا گوشت، 500 گرم مغز گردو خرد شده، یک عدد پیاز و 4 لیوان آب انار نیاز دارید.
دستور پخت: پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید تا کمی طلایی شود، سپس تکههای مرغ را با آن تفت دهید. حالا آب انار به همراه یک استکان آب و ادویه های لازم را درون تابه ریخته و هم بزنید.
اجازه دهید تا ترکیبات روی شعله ملایم بپزند.
حالا مقداری سبزی خرد شده همراه با یک حبه سیر را در یک تابه تفت دهید تا حسابی سرخ شود. پس از آن مقداری رب انار به ترکیب سبزی و سیر اضافه کنید.
سبزی و سیر و رب انار را با موادی که قبلا روی شعله ملایم گذاشتید، ترکیب کنید و اجازه دهید تا خورش روی شعله ملایم جا بیفتد.
ترکیب سبزی اناربیج: گشنیز، جعفری، نعنا، چوچاق، اسفناج، تره
مرغ تریاکی
مرغ تریاکی یکی از غذاهای لذیذی است که متعلق به آسیای شرقی است. این غذا بسیار لطیف و آبدار بوده و روی برنج ژاپنی بخارپز شده یا همراه با سبزیجات سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه مرغ تریاکی:
برنج: بهتر است برنج بخارپز شده با برنج گرده باشد زیرا بیشتر به برنج ژاپنی نزدیک است، همچنین برای طعم دادن به آن فقط از نمک استفاده کنید.
ران مرغ: ران مرغ بی استخوان مناسبترین قسمت مرغ برای تهیه این غذای لذیذ است.
پودر سیر: پودر سیر نیز برای اضافه کردن رایحه خوب به این غذا استفاده میشود.
روغن ذرت یا زیتون: استفاده از روغن گیاهی بهترین گزینه برای پخت این غذاست.
پیازچه: پیازچه برای مرحله آخر و طعم نهایی این غذا استفاده میشود.
دانههای کنجد: دانه های کنجد برشته شده طعم ملایم و آجیلی به غذا اضافه میکنند.
مواد لازم برای تهیه سس مرغ تریاکی:
سس سویا: سس سویا، یا به زبان ژاپنی شویو، چاشنی ضروری در آشپزی ژاپنی است که طعم غنی اومامی را به سس تریاکی اضافه میکند.
شکر قهوه ای
زنجبیل تازه رنده شده
برای اطلاع از طرز تهیه مرغ تریاکی بهتر است از منبع معتبر آن استفاده کنید.
دمی گوجه
از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهایی که میتوان با برنج پخت، دمی گوجه است. برای این کار ابتدا یک لیوان برنج را خیس کنید. پس از شستن و خیس خوردن برنج، آن را درون قابلمه بریزید به طوری که آب برنج به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد و کمی نمک نیز به آن بزنید.
یک پیاز کوچک را نگینی خرد کرده و درون روغن تفت دهید، سپس به آن نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا پیازها طلایی شوند.
یک عدد سیب زمینی کوچک را نیز نگینی خرد کرده و سرخ کنید و آن را با پیازها ترکیب کنید.
حالا کمی رب گوجه را همراه با گوجه فرنگی رنده شده تفت دهید. کمی کره نیز به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوجه ها تبخیر شود.
غذای ساده برای ناهار با برنج بدون گوشت همین دمی گوجه است!
حالا تمامی مواد را با هم مخلوط میکنیم، در همین حین آب برنج شما باید تقریبا تبخیر شده باشد و مقدار کمی از آن در قابلمه باقی مانده باشد. سس اماده شده را به برنجها اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
عدس پلو
اگر برای شماهم سوال است با برنج سفید چی درست کنم؟ یکی از ساده ترین غذاها، عدس پلو است! برای تهیه عدس پلو ابتدا مقداری عدس را با نمک بپزید، اجازه دهید عدس خوب بپزد و سفت نباشد.
حالا یک لیوان برنج را درون آب ریخته اجازه دهید تا روی شعله تقریبا بپزد، وقتی برنجها تقریبا نرم شدن و شروع کردن روی سطح آب بیایند، عدسها را داخل آب برنج ریخته و برنج و عدس را باهم آب کشی کنید.
حالا کمی پیاز خرد کنید و آن را تفت دهید، پس از اینکه پیازها سرخ شدند، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه را به آنها اضافه کنید. در صورت تمایل نیز میتوانید مقداری گوشت چرخ کرده نیز به این ترکیب اضافه کنید.
وقتی برنج شما دم کشید، ترکیب پیاز و ادویه را در کنار برنج قرار داده و میل کنید.
هویج پلو
پختن غذا با برنج سفید کار سادهای است، منتها اگر کمی خلاقیت داشته باشید میتوانید غذاهای جدیدتر و طعمهای جدیدی نیز درست کنید.
هویج پلو یکی از غذاهای مورد علاقه خود من است. برای این کار نیاز به مرغ، پیاز، هویج، برنج، کره، زعفران، لیموترش، نمک و فلفل و دارچین دارید.
مقدار مواد اولیه طبق سلیقه و ذائقه خود شماست اما برای 4 پیمانه برنج به 2 تکه سینه مرغ و 5 عدد هویج متوسط و یک عدد پیاز متوسط نیاز دارید.
ابتدا باید مرغ را آماده کنیم، برای این کار مرغ را به همراه 2 پیمانه آب و 1 عدد پیاز و مقداری نمک و فلفل و دارچین درون قابلمه آب و روی اجاق میگذاریم تا مرغ کاملا بپزد.
پس از پخته شدن مرغ اجازه دهید کمی خنک شود سپس آن را تکه تکه کرده و کنار بگذارید. توصیه میشود در این مرحله مقداری از آب مرغ را صاف کرده و کنار بگذارید تا بعدا به غذا اضافه شود.
حالا باقی مانده پیاز را ریز خرد کرده و در تابه ای مناسب با کمی روغن تفت می دهیم. بعد از اینکه پیاز کاراملی شد کمی زردچوبه اضافه می کنیم و بعد از اینکه کمی سرخ شد مرغ را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
پس از سرخ شدن مرغها نوبت به ریختن هویجهای رنده شده میرسد، هویج ها هم باید سرخ شوند!
پس از این که هویج ها سرخ شد، نمک، فلفل و دارچین و زعفران دم کرده را همراه با کره اضافه کنید.
به یاد داشته باشید که هویج طعم شیرینی دارد و غذای شما کمی شیرین میشود، اگر زیاد اهل شیرینی نیستید، اولا از این غذا دوری کنید، دوما میتوانید با مقداری آب لیمو ترش تازه از شیرینی آن کم کنید.
در پایان به صورت لایه لایه مواد را بین برنج قرار دهید و اجازه دهید تا دم بکشد. برای ته قابلمه نیز میتوانید ته دیگ سیب زمینی آماده کنید!
کلام آخر
در این لیست به 5 غذای ساده و سریع با برنج سفید اشاره کردیم و تلاش کردیم تا به صورت جزئی دستور پخت آنها را به شما آموزش دهیم، البته که برای تهیه یک غذای مجلسی و دقیق بهتر است به سراغ سایت های آشپزی بروید!
برای تهیه ادویه جات غذای خود، یا تهیه برنج و زعفران میتوانید از طریق فروشگاه زرین گیاهینه نیز اقدام کنید.
منبع: https://mijik.ir/?p=14687
برنج یک دانه غلات است که یکی از مهم ترین کربوهیدرات های غذایی در جهان به شمار میرود و بیش از نیمی از جمعیت جهان به آن وابسته هستند.
برنج که معمولاً آب پز یا بخارپز می شود را می توان به آرد بدون گلوتن تبدیل کرد. این یکی از اجزای اصلی بسیاری از غذاها از جمله غذاهای هند، چین و آسیای جنوب شرقی است.
انواع مختلفی از برنج وجود دارد، اما به طور کلی بر اساس شکل (دانه بلند یا کوتاه) و رنگ - سفید یا قهوه ای - طبقه بندی می شوند.
برنج سفید سبوس بیرونی غلات غنی از فیبر را همراه با جوانه غنی از مواد مغذی حذف کرده است. در نتیجه، ماندگاری طولانیتری دارد، سریع پخته میشود، اما طعم ملایم و خنثی دارد.
از نظر تغذیه ای فیبر و پروتئین کمتری نسبت به غلات سبوس دار دارد. از سوی دیگر، برنج قهوه ای حاوی سبوس و جوانه است که آن را غنی از مواد مغذی و فیبر می کند و طعم آجیل را حفظ می کند.
مشخصات تغذیه ای برنج
یک وعده 100 گرمی برنج سفید (آب پز) فراهم می کند:
131 کیلو کالری / 560 کیلوژول
2.8 گرم پروتئین
0.4 گرم چربی
31.1 گرم کربوهیدرات
0.5 گرم فیبر
یک وعده 100 گرمی برنج قهوه ای (آب پز) به شما کمک می کند:
132Kcal/562KJ
پروتئین 3.6 گرم
0.9 گرم چربی
29.2 گرم کربوهیدرات
1.5 گرم فیبر
48 میلی گرم منیزیم
125 میلی گرم فسفر
5 فایده مهم برنج برای سلامتی چیست؟
1. ممکن است به حفظ وزن سالم کمک کند
برنج قهوه ای حاوی فیبر و پروتئین است که هر دو اثر سیر کنندگی دارند و در مقایسه با برنج سفید به شاخص گلیسمی (GI) پایین تری کمک می کنند.
این بدان معناست که کربوهیدرات های تامین شده توسط بخشی از برنج قهوه ای به طور پیوسته به انرژی تبدیل می شوند. به همین دلیل، انتخاب برنج قهوه ای به جای سفید به کاهش گلوکز خون و سطح انسولین ناشتا کمک می کند.
همه اینها سطح انرژی را تثبیت می کند، از هوس ها جلوگیری می کند و ممکن است به مدیریت وزن کمک کند.
تصویر برنج سفید کمتر واضح است، برخی از مطالعات نشان میدهند که افزایش وزن و به ویژه چربی شکم افزایش مییابد، در حالی که مطالعات دیگر هیچ ارتباطی را نشان نمیدهند.
با این حال، تصور میشود که مصرف منظم برنج سفید ممکن است منجر به افزایش سطح قند خون شود که در طول زمان ممکن است خطر ابتلا به سندرم متابولیک از جمله افزایش وزن را افزایش دهد.
2. برنج قهوه ای بدن را در برابر بیماری های مزمن محافظت می کند
برنج قهوه ای لایه سبوس را حفظ می کند و به همین دلیل حاوی ترکیبات محافظی به نام فلاونوئیدها است که نمونه هایی از آنها شامل آپیژنین و کورستین است.
این ترکیبات نقش مهمی در محافظت در برابر بیماری دارند. مطالعات متعدد نشان می دهد که مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه ای در رژیم غذایی با کاهش خطر بیماری هایی مانند بیماری قلبی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پانکراس و معده و همچنین دیابت نوع 2 مرتبط است.
3. برنج سفید از انرژی پشتیبانی می کند و سطح گلیکوژن را پس از ورزش بازیابی می کند
ورزشکاران اغلب برنج سفید را به عنوان منبع انرژی ترجیح می دهند، مخصوصاً وقتی بعد از ورزش سوخت گیری می کنند.
این به این دلیل است که کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند برنج سفید، منبعی از کربوهیدرات سریع و به راحتی قابل دسترسی هستند که برای جبران گلیکوژن ماهیچه ها پس از فعالیت بدنی مورد نیاز است.
4. برنج سفید برای دستگاه گوارش مفید است
برنج سفید به راحتی هضم می شود، فیبر کمی دارد و اگر درست پخته شود و سرو شود بعید است که باعث ناراحتی معده شود.
ممکن است برای کسانی که از سوزش سر دل یا حالت تهوع و همچنین در طول شعلهور شدن بیماریهایی مانند دیورتیکولیت و بیماری کرون رنج میبرند، مفید باشد.
5. یک دانه بدون گلوتن است
برنج که به طور طبیعی فاقد گلوتن است، یک گزینه ارزشمند برای مبتلایان به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن غیر سلیاک است.
انواع قهوه ای و غلات کامل به ویژه مفید است زیرا فیبر نامحلول را تامین می کند که عملکرد گوارشی را تقویت می کند و باکتری های مفید روده را که برای سلامتی بسیار مهم هستند، "سوخت" می کند.
آیا برنج برای همه بی خطر است؟
برنج یک غذای اصلی مهم است، با این حال، گزارشها آن را با آلودگی آرسنیک مرتبط میدانند، که سطوح بالای آن، در یک دوره ثابت، با افزایش خطر بیماری قلبی و سرطان مرتبط است.
تجمع آرسنیک در قسمت سبوس دانه بیشتر است، به این معنی که برنج سبوس دار ممکن است به طور بالقوه مقادیر بیشتری از این آلاینده فلز سنگین نسبت به برنج سفید داشته باشد.
با توجه به وزن کمتر آنها، قرار گرفتن در معرض آرسنیک برای کودکان نگرانی بیشتری دارد. این خطر با انتخاب های غذایی محدود آنها و این واقعیت که بسیاری از اولین غذاها بر پایه برنج هستند افزایش می یابد.
به همین دلیل از مصرف شیر برنج که از سبوس غلات تهیه می شود برای تمام کودکان زیر 5 سال باید خودداری شود.
برخی از نکات مفید آشپزخانه ممکن است به کاهش سطوح آرسنیک کمک کند، مانند شستن برنج قبل از استفاده و استفاده از حجم زیاد آب برای برنج هنگام پختن. گفته می شود، مصرف برنج به صورت متعادل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل نباید برای اکثر مردم مشکلی ایجاد کند.